1. A horgásztavak nádasában létrehozandó pallósor és pihenő házikó betekintést enged a madarak csodálatos világába. Itt magányos látogatók, családok, sőt csoportok is végigélhetik a lassúság élményét, megfigyelhetik egy zárt, de a kitekintést lehetővé tevő ablakon keresztül a nádas élővilágát, minden évszakban bemutatva a természet szépségeit.

 

2. A Pokoltanyán létrehozandó pihenőhely azon túl, hogy egy klasszikus pihenőhelyként működik majd, lehetőséget teremt arra is, hogy leginkább családok vagy csoportok ismerkedjenek meg a tanyasi élet történetével, Pokoltanya múltjával, és a középkori szürkemarha hajtás történetével.

A pihenőhely a Sóút mentén valósul meg, ahol évente több országos teljesítménytúra is keresztülmegy, és a helyi túraútvonalak egyik fontos állomása.

 

3. Gémeskutas pihenőhely a Gulya-gyepen, a Bíbic tanösvény egyik pusztai állomása mellett található, onnan kis kitérővel jól megközelíthető. Az itt kialakított pihenőhely lehetővé teszi a kutak történetének bemutatását, működési mechanizmusuk megismerését. A pihenő a folyamatosan látogatott helyek sorába kerül, a kútból rendszeresen vizet húzunk, így a szikes puszta fontos helyszínévé lesz, az itatóhelyre érkező különféle madarakat, emlősöket is jól megfigyelhetjük.

 

4. A Szelei úti pihenő egy még ma is legeltetett területen valósult meg. A pihenőhelyen megújult a gulya kút, a táblák bemutatják annak működését, valamint a legeltető állattartás történetét jelenét.

A pihenőhelyek kiváló túraútvonalat adnak családoknak, vagy csoportoknak. A táblák ötletes játékai a gyerekeknek nyújtanak szórakozási lehetőséget, a fotók és információk pedig hitelesen tájékoztatnak minden érdeklődőt a helytörténeti és természeti érdekességekről.

 


További információkat talál a Patkós Stúdió weboldalán: www.patkosstudio.hu
Tovább a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalára

A "Kalandok a pusztában" című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.