Nyitórendezvény

 

A nyitó rendezvény Tápiógyörgyén 2010. szeptember 25 került megrendezésre, ahol mind az óvoda, mind az iskola pedagógusai lelkesen készültek, terveztek, szervezkedtek, hogy a „nagy” napon minden zökkenőmentesen sikerüljön.

2010. szeptember 25 -én reggel 9 órakor a jászberényi Bundás-kúti parkolóból elindultak a „MACIS” gyerekek, szülők és dolgozók, mintegy 130-an Tápiógyörgye Község irányába. 9:45 órakor érkeztünk meg a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény elé, ahol a Zeneiskola növendékei vártak bennünket, vidám dalokat játszva. A fogadtatás nagyon megható és felejthetetlen volt mindannyiunk számára.

 Az iskola udvarán már minden készen állt a megnyitóra. Miután mindenki elfoglalta a helyét a színpad körül, rövid köszöntőkkel vette kezdetét a rendezvény. Köszöntőt mondott Póczné Fehér Mária, Tápiógyörgye Község Polgármestere; Csernátoni Katalin, a „MACI” Alapítványi Óvoda, Fejlesztő Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója; Sisa Attila, a „MACIS” Fejlesztő Iskolai osztály egyik tanulójának édesapja, valamint Nagy Viktor tápiógyörgyei diák.

A köszöntők után következett a kulturális program, amelynek keretein belül felléptek egy közös tánccal a „MACI” Fejlesztő Iskolás tanulói a tápiógyörgyei 5. a osztály tanulóival, akikkel 2009. áprilisa óta testvérosztályi kapcsolatban állnak. Szintén a kulturális részben kapott lehetőséget mindkét település óvodás gyermekcsoportja, hogy táncukkal elkápráztassák a közönséget. A györgyei iskolás színjátszó csoport is bemutatkozott egy rövid darabbal és verssel.

A nap további részében, délután 14:00 óráig több helyszínen zajlottak a programok, lehetőség volt lovas kocsikázni, sportolni, kézműveskedni, az intézményeket valamint a helyi tájházat meglátogatni.

Nehezen, de pozitív élményekkel telve váltunk el egymástól. Nagyon sikeresen zártuk ezt az első közös programot és egyre izgatottabban várjuk a további együttműködést.

A program zárása majd Jászberényben lesz, várhatóan 2011 májusában.